NPF Recruitment Exams Past Question & Answers PDF 2018/2019

Have you been looking for how to get Nigeria Police Past Questions and Answers 2018/2019 Recruitment? How To Download NPF Recruitment Exams Past Question & Answers PDF? or if possible where to Download Nigeria Police Recruitment PDF straight to your Mobile phone or pc device for Police Constables.NPF Recruitment Exams Past Question & Answers PDF 2018/2019

Nigerian Police Recruitment Past Questions and Answers covers some of the key questions and answers asked in the past Nigeria Police examination.

LEARN NOW: How To Apply for Nigeria Police Recruitment 2018 Constables

NPF Recruitment Exams Past Question & Answers PDF & MSW

The Nigeria police academy past questions and answer pdf contains some of this police exam questions and answers samples below:

1. What is the full meaning of NPF?

ANSWER: Nigeria Police Force

2. What is the Nigeria police force motto?

ANSWER: the police are your friends

3. When was Nigeria Police Force(NPF) established?

ANSWER: 1930

4. What is the objective of Nigeria Police Force?

ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

5. Who is the present Chief of Defence Staff?

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6. What is the full Meaning of IGP?

ANSWER: Inspector General of Police

7. What is the name of Nigeria Police Force IGP?

ANSWER: IGP Solomon Arase

8. What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?

ANSWER: 1986

9. When did Nigeria get her independence?

ANSWER: 1 October 1960

Nigerian Police Aptitude Test Past Questions & Answers

10. Who is the current Speaker of Nigeria House of Representatives

ANSWER: Yakubu Dogara

11. Who is the current Senate president of Nigeria?

ANSWER: Sen. Bukola Saraki

12. Who is the first Executive president of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

13. Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?

ANSWER: i). The Police service Commission (PSC)

ii). Ministry of police affairs

iii). The Nigeria police council(NPC)

14. What is the staff strength of Nigeria police force?

ANSWER: 371,800 officers

15. Name the 7 area Commands of Nigeria police force?

ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

16. When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 October 1963

TRENDING: Vacancies at Nigeria Police Academy | NPA Job Application 2018

17. What year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

18. Which year was Nigeria flag designed and who designed it?

ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959

19. What is the Current population of Nigeria?

ANSWER: 183 million

20. …..

21. ……

22. …..

How To Get (Complete) Full Nigeria Police Force Recruitment Exams Past Question & Answers PDF

If you’d need to Download the latest version of Nigeria Police past questions and answers 2018, kindly contact our Sales department below:

CALL: 08067194008

So, are there any other Questions you want to get answers to about Nigeria Police 2018 past questions? then use the comment box below to contact us.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!